Författarintervju

Intervju med Vulkan Media publicerad på Vulkanmedia.se augusti 2013:

Berätta om din bok!
Framgångsbibeln innehåller allt som behövs för att den som står och stampar i livet ska kunna ta nästa steg och aldrig behöva fastna igen. Undertiteln (tid, energi, karriär, pengar) säger mycket om bokens innehåll:
– TID: tidshantering, vardaglig effektivitet hemma och på jobbet, tekniker för prioritering.
– ENERGI: så maximerar du din mentala, känslomässiga, fysiska och materiella energi.
– KARRIÄR: så skaffar du och behåller ditt drömjobb, maxar din lön och tar viktiga karriärsbeslut.
– PENGAR: grundläggande privatekonomiska råd, passiva inkomster och ekonomisk frihet.
Men boken innehåller betydligt mer än så, som avsnitten Mål och målsättning, Feedback och Johari fönster och Ditt personliga varumärke. Det är en komplett framgångsbibel helt enkelt.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Som så många andra har jag länge drömt om att bli författare. Och när jag för några år sedan hade börjat ”självutveckla” mig genom att gå på utbildningar, seminarier och läsa böcker kändes det plötsligt helt självklart att skriva den bok jag själv hade önskat läsa som 20-åring. När idén väl kom till mig gick det snabbt att skissa på innehållsförteckningen.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Man kan åstadkomma så oerhört mycket i livet om man bara vill, vågar försöka och tror på sig själv. Problemet är att de flesta av oss på något sätt brottas med självförtroendet och självkänslan, vilket är ett självuppfyllande sätt att se på livet och på den egna kompetensen. Vår begränsande syn på oss själva begränsar oss kan man säga. Med mitt skrivande hoppas jag kunna ge alla som önskar leva ut sin fulla potential den energi och de praktiska tips som behövs för att komma många steg närmare sina drömmar.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Positivt! Många är både överraskade och imponerade, vilket naturligtvis känns väldigt kul.

Skriver du på något nytt nu?
Ja, absolut. Min nästa bok är en privatekonomisk handbok som tyvärr behövs. Alltför många människor har ingen aning om hur de bör sköta sin hushållsekonomi för att den ska växa och må bra på både kort och lång sikt. I min kommande bok får man inte bara grundläggande tips utan även inspiration till att låta pengarna föröka sig och till att fundera över sitt förhållande till pengar. Målet är att ge ut den i januari 2014.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Ja! Oavsett vad man vill åstadkomma i livet behöver målet vara konkret och tidsbestämt. Sätt en skarp deadline, gör en detaljerad tidsplan och planera sedan in den tid i almanackan som behövs för att du ska lyckas. Den som tänker skriva lite då och då när andan faller på med förhoppningen om att en dag ge ut en bok kommer sannolikt aldrig bli klar.

Varför ska man läsa din bok?
För att den är full av såväl inspiration som konkreta tips, och för att den inte förutsätter att alla människor vill samma saker i livet. Vad framgång är, är subjektivt. Men är man det minsta intresserad av förnyelse och förbättring i livet är det min bok man ska läsa. Man får väldigt mycket bok för lite pengar!

Vad gör du när du inte skriver?
Jag är pappaledig en längre tid, så större delen av min vakna tid njuter jag av min sons sällskap. Vill jag få någonting skrivet är det sena kvällar som gäller.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla! Det är ett tråkigt svar, jag vet, men jag vill tro att nästan alla kan få ut någonting av att läsa min bok. Men för att bli intresserad av att läsa den behövs det nog åtminstone en liten öppenhet för förändring. Och tyvärr är det nog de ointresserade som behöver min bok mest av alla. Men de läser väl hellre Camilla Läckberg.

Låter det intressant? Beställ boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s